Dit zijn wij


Dutch Media Design is gevestigd in Aalden (Drenthe) met flex kantoor in Eindhoven.

Wij ontwikkelen animaties, infographics en videoproducties in nauw overleg met de klant. Doordat wij een kleinschalig bedrijf zijn is de communicatie via korte lijnen heel gemakkelijk.

Indien u bij ons een opdracht aanlevert besteden we veel aandacht aan het samen met u bepalen van de boodschap en ontwikkelen we een visuele stijl die bij uw huisstijl past.

Door volgens een vast stappenplan te werken betrekken we u op een heldere manier in het proces. De gewenste kwaliteit en het halen van de deadlines blijven op deze manier gewaarborgd.
Tegenwoordig wordt veelvuldig gebruik gemaakt van video’s om de visie van een organisatie, bedrijf of merk effectief over te brengen op de klant/consument. Een corporate video, zoals dit wordt genoemd, kan worden gebruikt op uw website, bij klantcontact of bijvoorbeeld op beurzen.

Het grote voordeel van video en animatie is dat er door een combinatie van beeld, geluid en tekst in korte tijd veel informatie kan worden overgebracht die gemakkelijker blijft hangen dan alleen geschreven tekst.

De stappen die worden doorlopen zijn:

◎ Samen met de klant een analyse maken die de basis vormt voor de voice-overtekst en het storyboard.
◎ Het ontwikkelen van een moodboard met richtlijnen voor de stijl.
◎ Het visuele ontwerp, animeren van de illustraties en als finishing touch het sounddesign.

Hieronder een opsomming van de mogelijkheden:

Corporate video’smet als doel de bedrijfsvisie aan medewerkers, stakeholders of klanten overbrengen, een goed beeld geven van de organisatie, als introductie van een nieuwe organisatie of merk, of een jaarverslag als video publiceren.

Explanimationeen animatie die uitlegt of verduidelijkt) met als mogelijk doel het presenteren en uitleggen van een product of dienst, ingewikkelde zaken en processen inzichtelijk maken, een visie of beleidsplan kort en bondig communiceren.

Viral videoDit is een video of animatie, die zich als het ware vanzelf verspreid via het internet doordat mensen de viral de moeite waard vinden om door te sturen via bijv. email en sociale media). Een viral kan hierdoor met een relatief lage investering in korte tijd een groot bereik realiseren. Het is niet geheel te voorspellen of een video aanslaat en een succes wordt of niet. Maar voor succes zal een aantal van de volgende elementen aanwezig moeten zijn: bijzonder, knap, schokkend, schattig, actueel of heel grappig.

U wilt door ons één van bovengenoemde video’s laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!